Staande leeuwen


Trechtervormige pijpenkop uit de periode 1725-1735. Op de zijden van de pijpenkop staan twee min of meer identieke leeuwen, beide naar de roker toe gedraaid. Om de leeuwen staan takken die onder de leeuwen aansluiten. aan het eind van elke tak zit een bloem (hier niet goed zichtbaar). Boven de leeuwen staan onhandig gegraveerde kronen die voor een groot deel bestaan uit stippen met een bloemvorm in het midden, links is deze bloemvorm prominent zichtbaar als een grote knop. Langs de persnaden van de kop loopt een dubbele stippenrij (parels), op de spoor staat een maansikkel en een ster.

De pijpenkop zelf is wat versleten en mist een deel van de bovenzijde.


Trechtervormige pijpenkop uit de periode 1725-1735. Op de zijden van de pijpenkop staan twee min of meer identieke leeuwen, beide naar de roker toe gedraaid. Om de leeuwen staan bladertakken, die elkaar aan de onderzijde kruisen en zijn samengebonden met een strik. Aan beide zijden staan boven de leeuwen de letters CS. Langs de persnaden van de kop loopt een dubbele stippenrij (parels), op de spoor staat een maansikkel en een dubbele stip.