Eenvoudige dubbelconische pijp uit Gouda, 1620-1630Dubbelconische pijp

Basismodel 1 (Don Duco)
Gouds

Vormperiode 1620-1630

Gebotterd, niet geradeerd, maar korte snede naar de roker toe,  geen merk

Lage kwaliteit pijp

Aslengte van de kop: 31 mm

De vlekken aan de onderzijde en op de steel zijn verkleuringen uit de bodem.

 

Deze pijp is gemaakt als goedkoop model. De steellengte is waarschijnlijk korter geweest dan die van de duurdere pijpen. Het grootste zichtbare verschil zit in de afwerking. Deze pijpen werden niet geglaasd en minimaal afgewerkt. Een merk was niet noodzakelijk, want de pijp hoefde niet kwalitatief te wedijveren.

Dit model vertoont lichte onvolkomenheden in de klei en heeft een verhoging op de linker zijkant. Op de foto is dat niet goed zichtbaar. Achter de hiel is een kleibraam achtergebleven na het wegsnijden van de vormnaden.