Zijmerk 94 gekroond


Het Goudse merk 94 is officieel gesplitst in een ongekroonde en een gekroonde versie. Maar tijdens de gebruiksperiode van het ongekroonde hielmerk werden zijmerken wel gekroond. Onderstaande merken zijn dan ook uit deze periode afkomstig. Gebruikt tussen 1730 en 1774, en tussen 1788 en 1789.Ovaalvormige Goudse pijpenkop, schuin gebotterd als een laatste herinnering aan de trechtervormige pijpenkoppen. Datering 1740-1750. Boven het merk staat een bladerkroon. De pijpenkop is in de bodem versleten, maar het Goudse wapenschild is op de spoor zichtbaar.


Ovaalvormige pijpenkop uit de periode 1750-1760, mogelijk niet Gouds. De 94 is over een stippenroos geplaatst. Zeer waarschijnlijk is een wat oudere, bestaande mal gekocht met op de kop twee stippenrozen. Vervolgens is zonder reparatie het merk 94 gekroond over de stippenroos aan de linkerkant geplaatst. Ook op de rechterzijde zijn nog sporen van een stippenroos zichtbaar.

*De eerste foto is door mij verkeerd uitgesneden, dit had een weergave van de hele pijpenkop moeten zijn.