Lobbenpijpen met IHD gekroond naar de roker toe


De initialen IHD zijn gezet door een pijpenmaker uit Schoonhoven tussen 1750 en 1785. In zijn vormenbestand zaten veel verschillende modellen die hij merkte met zowel IH als IHD. Zijn lobbenpijpen zijn naar de roker toe gemerkt met IHD gekroond.


Ovaalvormige pijpenkop uit de periode 1750-1760. Op de onderste helft van de kop staan twaalf lobben die lopen tot de steelaanzet. Om de lobben loopt een contourlijn. Naar de roker toe staan boven de lobben de initialen IHD, gekroond met een eenvoudige keizerskroon.

Ovaalvormige pijpenkop uit de periode 1760-1780. Op de onderste helft van de kop staan twaalf lobben die lopen tot de steelaanzet. Om de lobben loopt een contourlijn. Naar de roker toe staan boven de lobben de initialen IHD, gekroond met een eenvoudige keizerskroon. De uitvoering is anders dan van de pijpenkop hierboven.

Zoals hierboven, met als voornaamste verschil dat de vorm inmiddels minder duidelijk is geworden door de vele persingen die zijn gemaakt met de pijpenmal.