Lobbenpijpen met WGB (gekroond) naar de roker toe


De initialen WGB zijn in Gorinchem gezet tussen 1756 en 1784. Tussen de verschillende pijpen uit de modellencollectie van deze maker zitten ook lobbenpijpen, die hij naar de roker toe van een merk voorzag.


Ovaalvormige pijpenkop uit de periode 1760-1780. Op de onderste helft van de kop staan acht afgeplatte lobben die lopen tot de steelaanzet. Naar de roker toe staan boven de lobben de initialen WGB, gekroond met een eenvoudige keizerskroon.

Ovaalvormige pijpenkop uit de periode 1760-1780. Op de onderste helft van de kop staan acht afgeplatte lobben die lopen tot de steelaanzet. Naar de roker toe staan boven de lobben de initialen WGB, gekroond met een eenvoudige keizerskroon.

Ovaalvormige pijpenkop uit de periode 1760-1770. Op de onderste helft van de kop staan acht afgeplatte lobben die lopen tot de steelaanzet. Naar de roker toe staan boven de lobben de initialen WGB, gekroond met een keizerskroon.

Ovaalvormige pijpenkop uit de periode 1760-1780. Op de onderste helft van de kop staan twaalf lobben die lopen tot de steelaanzet.  Om de lobben loopt een contourlijn. Naar de roker toe staan boven de lobben de initialen WGB, zonder kroon.