Lobbenpijpen met IOH op de zijkant


Het merk IOH is in Gorinchem gezet en vooral in de tweede helft van de 18e eeuw gebruikt.


Ovaalvormige pijpenkop uit de periode 1740-1760. Op de onderste helft van de kop staan tien lobben die lopen tot de steelaanzet. Om de lobben, voornamelijk zichtbaar aan de bovenzijde, loopt een contourlijn. Boven de lobben, op de scheidingen, staan stippen met kleine Franse lelies erboven. Op de linkerzijkant van de pijpenkop,boven de lobben op het onbewerkte vlak, staat het zijmerk IOH. De voorstelling doet wat amateuristisch aan.

Rondbodem pijpenkop uit de periode 1760-1780. Op de onderste derde van de kop staan twaalf lobben die lopen tot de steelaanzet. Om de lobben loopt een contourlijn. Boven de lobben, op de scheidingen, staan stippen met kleine Franse lelies erboven. Op de linkerzijkant van de pijpenkop,boven de lobben op het onbewerkte vlak, staat het zijmerk IOH.