Zijmerk HVS (gekroond)


Het zijmerk HVS is tussen 1750 en 1800 in Utrecht gezet door Hendrik Versluijs (Lit. 12).Trechter- tot ovaalvormige pijpenkop uit de periode 1750-1760. Het Utrechtse model is niet zo vormvast als de Goudse en daarom kom ik tot een latere datering. Op de linkerzijde staat HVS met een parelkroon er boven, op de rechterzijde is een kleine zwaan afgebeeld, zwemmend op drie golfjes water. Zwanen en vogels op takken tegenover een lettermerk was een vrij algemene Utrechtse manier van merken graveren.


Trechter- tot ovaalvormige pijpenkop uit de periode 1750-1770. Het Utrechtse model is niet zo vormvast als de Goudse en daarom kom ik tot een latere datering. Op de linkerzijde staat een vogel (van de niet nader gedetermineerde soort) die op takken zit, naar rechts gericht. Boven de vogel staat een bladerkroon. Zwanen en vogels op takken tegenover een lettermerk was een vrij algemene Utrechtse manier van merken graveren.