Pijpen per vorm, 1670-1700, goede kwaliteit


Pijpen uit de laatste periode van gestandaardiseerde productie in de 17e eeuw, met de beste kwaliteit productiekenmerken. Deze pijpen hadden de langste stelen, de sterkste vorm en waren helemaal tot bijna helemaal geglaasd. Standaard waren deze pijpen gemerkt, omdat het de moeite was reclame te maken voor deze kwaliteit.


Dubbelconische pijpenkop uit de periode 1670-1680, gemerkt met IS gekroond. De kop is langgerekt en symmetrisch. Langs de bovenzijde loopt een volledige radering. Het oppervlak van kop en steel is geglaasd. De kwaliteit is naar deze maatstaven redelijk.


Dubbelconische pijpenkop uit de periode 1675-1685, gemerkt met WG. De kop is langgerekt en symmetrisch. Langs de bovenzijde loopt een volledige radering. Het oppervlak van kop en steel is geglaasd. De pijp voldoet niet aan de hoogste kwaliteitseisen.


Dubbelconische pijpenkop uit de periode 1675-1685, gemerkt met WK monogram gekroond. De kop is langgerekt en symmetrisch. Langs de bovenzijde loopt een volledige radering. Het oppervlak van kop en steel is geglaasd. Op de steel zit een zwaartepuntradering waarvan één band zichtbaar is. De pijp voldoet niet aan de hoogste kwaliteitseisen.


Dubbelconische pijpenkop uit de periode 1675-1685, gemerkt met halve maan. Het merk is op zijn kop gestempeld. De kop heeft een klassieke langgerekt dubbelconische vorm. De bovenzijde is geheel geradeerd, maar door slijtage in de bodem (of door veel water) is niet alles meer zichtbaar. Ook de glazing is weggesleten. Op de steel zit een zwaartepuntradering in de vorm van enkele raderingen, waartussen twee patronen van ruiten, gevuld met cirkels, zijn gezet.