Pijpen per vorm, 1670-1700, goede kwaliteit


Pijpen uit de laatste periode van gestandaardiseerde productie in de 17e eeuw, met de beste kwaliteit productiekenmerken. Deze pijpen hadden de langste stelen, de sterkste vorm en waren helemaal tot bijna helemaal geglaasd. Standaard waren deze pijpen gemerkt, omdat het de moeite was reclame te maken voor deze kwaliteit.


Dubbelconische pijpenkop uit de periode 1675-1685, gemerkt met WG. De kop is langgerekt en symmetrisch. Langs de bovenzijde loopt een volledige radering. Het oppervlak van kop en steel is geglaasd. Gemaakt in Gouda.


Dubbelconische pijpenkop uit de periode 1675-1685, gemerkt met WK monogram gekroond. De kop is langgerekt en symmetrisch. Langs de bovenzijde loopt een volledige radering. Het oppervlak van kop en steel is geglaasd. Op de steel zit een zwaartepuntradering. Gemaakt in Gouda.


Dubbelconische pijpenkop uit de periode 1670-1680, gemerkt met IS gekroond. De kop is langgerekt en symmetrisch. Langs de bovenzijde loopt een volledige radering. Het oppervlak van kop en steel is geglaasd. Gemaakt in Gouda.