Het zijmerk IDH is in Gouda gebruikt van 1713 tot 1746. Het merk is ook gebruikt in Gorinchem, in dezelfde periode, en in Schoonhoven in de laatste kwart van de 18e eeuw.
Goudse trechtervormige - tot ovaalvormige pijpenkoppen met het zijmerk IDH. (1730-1740) Het merk is altijd slordig in uitvoering. Het lijkt er op dat de pijpenmaker er in een late fase voor heeft gekozen de letters naast elkaar te plaatsen, in plaats van het karakteristieke 'middelste letter boven'. De slordigheid van het merk en de pijpenkoppen in combinatie met de aantallen waarin deze kop is teruggevonden geeft het beeld van een pijpenmaker die zich richtte op kwantiteit en niet op kwaliteit.
Gorinchemse, trechtervormige pijpenkop met zevenstippige tudors op de zijden, uit de periode 1730-1740. Op de linkerzijde, boven de stippenroos, staan de initialen IDH, nog net leesbaar. De combinatie tussen de stippenroos en het slecht leesbare merk is zo, dat het merk erg is versleten ten opzichte van de roos, wat betekent dat de letters klaarblijkelijk niet meer op deze pijpenkop hoefden voor te komen. De vorm moet zijn afgeschreven en alleen zijn gebruikt als goedkoop model met stippenrozen.