Zijmerk springende hond gekroond


Het merk springende hond gekroond is in Gouda gezet en kan gebruikt zijn als zijmerk tussen 1669 en 1755.Twee ovaalvormige, Goudse pijpenkoppen uit de periode 1730-1740. Boven het merk staat een parelkroon. Beide versies zijn door de hoeveelheid persingen versleten. Vergeleken met de hielmerken staat de hond standaard naar links gericht, in ieder geval gedurende de 18e eeuw. Het zijmerk komt zowel naar links als naar rechts gericht voor.Ovaalvormige pijpenkop uit de periode 1730-1740. De hond is anders gegraveerd en niet langer gekroond. Op de tegenoverliggende zijde staat een zevenstippige tudorroos.Ovaalvormige pijpenkop uit de periode 1740-1750. De hond springt op deze versie iets meer omhoog. Het merk is niet langer gekroond. Op de rechterzijde staat een zevenstippige tudorroos. Op de zijkant van de spoor staat het Goudse wapenschild met S.