Zijmerk drie degens gekroond


Het merk drie degens is in Gouda gezet en kan als zijmerk zijn gebruikt tussen 1700 en 1764.


Trechtervormige - tot ovaalvormige pijpenkoppen uit de periode 1720-1740. Boven het merk staat een parelkroon waar later een punt boven wordt toegevoegd. De vorm van de degens, verticaal geplaatst met de punten omlaag en naar elkaar toe, is eenvoudig. De lengte is ingekort tot de bovenste helft en de pareerstang en pommel worden met dikke stippen aangegeven. Soms is de handbeschermer nog zichtbaar.

Trechtervormige pijpenkop uit de periode 1710-1730 met een afwijkende gravering. De degens worden in hun bijna volle lengte getoond en er is meer werk gemaakt van de onderdelen rondom het gevest. Mogelijk is het een vroegere vorm.


Trechtervormige pijpenkop uit de periode 1710-1730. Bij het invoegen viel me pas op dat het hier niet om de standaard degens gaat, maar om iets wat er veel op lijkt. Het is een vrij slimme vervalsing van het merk.