AA op hielzijden


AA 1

Het merk AA op de hielzijden is in Gorinchem gezet rond de periode 1670-1690. Exacte gegevens zijn niet bekend. Het merk is op Engelse wijze geplaatst, namelijk op de zijden van de hiel en niet als stempel op het hielvlak. De A's zijn ondersteboven geplaatst met een cirkel om de letters. De pijpen waren van middelmatige tot eenvoudige kwaliteit. (Lit. 11)


Dubbelconisch gevormde pijpenkoppen uit de periode 1670-1690. Op de zijden van de hiel staat hetzelfde merk twee keer, of het is samen een merk. De A in een cirkel. De letters zijn ondersteboven geplaatst.

Dubbelconisch gevormde pijpenkop uit de periode 1680-1690. In tegenstelling tot bovenstaande pijpen is het merk nu niet in een cirkel geplaatst, maar vrij op de zijkanten van de hiel. De A is iets duidelijker in het messing van de vorm geklopt, met schreven aan de poten. De A's staan nog wel ondersteboven.


AA 2

Een A op beide zijden van de spoor van trechtervormige pijpenkoppen is nog niet gedocumenteerd. De herkomst is onbekend.


Trechtervormige pijpenkop uit de periode 1730-1740. Op beide zijden van de spoor staat dezelfde kleine A. De pijpenkop is gevonden in Utrecht.