Zijmerk trompetter


Het merk trompetter is in Gouda gezet en kan als zijmerk zijn gebruikt tussen 1700 en 1815.


Trechtervormige pijpenkop uit de periode 1700-1715. De vroege versie van het zijmerk trompetter is kleiner en staat laag op de pijpenkop, in dit geval op de rechterkant. De trompet is nog niet groot afgebeeld ter identificatie van het merk. De trompetter staat op een rad of bloemvorm, een vorm die ook te zien is bij zijmerken als fortuin of Atlas.


Trechtervormige - en ovaalvormige pijpenkoppen uit de periode 1725-1740. De bekendste versie van de trompetter staat op de onderste helft van de pijpenkop. Het betreft een vereenvoudigde afbeelding van een man die op een trompet blaast. De man staat op een ondergrond, als lijnvorm, al dan niet met wat gestileerd gras. Hij draag een lange jas met een rij knopen, houdt één hand in zijn zij en houdt met de andere hand een langwerpige trompet een zijn lippen. Verder draagt hij een hoed. De oriëntatie is naar rechts.