Zijmerk DBN gekroond


Het zijmerk DBN is in Gorinchem gezet tussen 1754 en 1785. De maker gebruikte zijn initialen ook in combinatie met andere afbeeldingen of letters. Daarnaast heeft hij zijn initialen gezet als: DB, DBN, DBUN, DNB.


Een ovaalvormige pijpenkop met de letters DBN naast elkaar, met een prinsenkroon erboven.

De letters staan hier zo geplaatst, dat er DNB lijkt te staan, want een letter onder of boven de andere twee wordt standaard merktechnisch gelezen als de middelste letter. Toch wordt ook deze pijp toegeschreven aan DBN uit Gorinchem. Om de letters staan twee kruisende palmtakken.

Ovaalvormige pijpenkoppen met het merk DNB (DBN) gekroond. De tweede pijpenkop is in dezelfde mal gemaakt als de eerste, maar daar is de mal al meer versleten geraakt en dat is aan de afbeelding te zien.