Zijmerk wapen van Leiden gekroond


Het merk wapen van Leiden gekroond is in Gouda gezet en kan als zijmerk zijn gebruikt tussen 1700-1815.


Ovaalvormige pijpenkoppen met het wapen van Leiden gekroond, uit de periode 1735-1745.

De sleutelhandvaten zijn drielobbig, in de baard zit een soort kruisvorm, of verdeling in vier stukken. Boven het merk staat een bladerkroon. Late pijpenkoppen tonen een ongewijzigde afbeelding, waardoor het waarschijnlijk is dat onderstaande pijpenkop uit een ander centrum komt.


Ovaalvormige pijpenkop met het wapen van Leiden gekroond, uit de periode 1750-1770.

Het merk wordt op een andere manier voorgesteld. De sleutels hebben nu een rond of ovaal handvat, de baard is driedelig. De kroon is nog steeds een bladerkroon, maar breder en perspectivisch weergegeven via een ovaalvormige onderkant.


Een drietal pijpenkoppen uit een kleine stort uit Gouda, uit de periode 1730-1740. De pijpenkoppen zijn al ovaalvormig. De kwaliteit van de mal was matig, de meeste afdrukken zijn versleten.